Čekiškos virtuvės ypatybės: ar liksite jomis patenkinti?

Ar žinote, apie ką dažniausiai svajoja žmonės, kai planuoja kelionė į šalį, kurioje dar niekada nebuvo? Jie yra įsitikinę, kad vienas didžiausių malonumų, kuriuos teks patirti, tai – pažintis su virtuve. Ir iš tiesų, tai  gali tapti labai malonia patirtimi, Tačiau planuojant kelionę, reikėtų atlikti ir tam tikrus namų darbus bei prisiminti, kad kiekvienos šalies virtuvė pasižymi vis skirtingomis ypatybėmis ir būtinai visos  jos jus džiugins. Čekija  – taip pat ne išimtis. Tad kviečiame atlikti namų darbus ir sužinoti, kokiomis ypatybėmis pasižymi šios šalies virtuvė.

Daug riebaus maisto

Apie riebų maistą galima kalbėti labai daug, tačiau, jei nenorėtumėte leistis į diskusijas, būtų galima pastebėti, kad vieni jį tiesiog dievina, o kiti – pakėsti negali. Ir iš tiesų, riebus maistas – pakankamai kontraversiškas dalykas: porcija jo, greitai pasotins, kai būsite išalkę, tačiau tuo pat metu suteiks sunkumo jausmą skrandyje bei papildys jūsų organizmą itin solidžiu kieki kalorijų. Kaip bebūtų, verta akcentuoti, kad būtent itin riebūs patiekalai, yra viena ryškiausių Čekijos virtuvės ypatybių. Taigi, jei esate vienas iš tų, kuris visomis išgalėmis viena riebų maistą, bent trumpam pamiršdamas tokio pasirinkimo minusus, galite būti tikri – šioje šalyje ne kartą liksite nudžiuginti.

Artima Lietuvos virtuvei

Dar viena svarbi ypatybė yra ta, kad šios šalies virtuvė yra labai artima lietuviškai. Nesunku pastebėti, kad  mūsų šalies žmonių akyse bulvė užima iš tiesų ypatingą vietą – iš jos gaminami šimtai skirtingų patiekalų ir bent kelis  kartus per savaitę šį daržovė atsiduria ant lietuviško stalo. Na, čekai taip pat labai palankiai žiūri į šią daržovę – išjos taip pat gaminama daugybė patiekalų, be to, virtos, keptos, skrudintos bulvės ar iš jų pagaminta košė, dažnai pasirenkama ir garnyrui. 

Tačiau ir tai – dar ne viskas: reikia pastebėti, kad būtent česnakai bei kmynai yra vieni  dažniausiai lietuviškoje virtuvėje naudojamų prieskonių. Belieka tik pastebėti, kad čekai juos taip pat naudoja kone kasdien. 

Time