Kur panaudoti uogas ir vaisius

Obuolių pyragasRudenį prisirpsta daug sodo ir daržo gėrybių, kurias reikia suvalgyti, paruošti žiemai ar kitaip panaudoti. Dažnas sodininkas nė nesusimąstydamas kasmet sodo gėrybes naudoja visuomet tais pačiais būdais. Pavyzdžiui, išdalina giminėms ir draugams, arba, kitas sodininkas iš visko gali padaryti uogienes arba viską sunaudoti kompotų gamybai, norėdami turėti, ką padėti ant stalo žiemos metu. Bet galbūt yra ir kitų būdų, kaip galima panaudoti vaisius, daržoves, uogas ir kitas gėrybes? Pasidomėkime, ką galima padaryti su šiais vasaros darbo vaisiais ir kur juos panaudoti, kad tiek jūs, tiek jūsų svečiai ir artimieji būtų laimingi, gavę paragauti to, ką jūs padarysite.

Pradėkime nuo vasarinių kokteilių. Tai išties paprastas būdas panaudoti prinokusias uogas, vaisius ar net ir žoleles. Labai paprasta yra viską sumesti į mikserį, gerai susmulkinti ir jau po kelių minučių mėgautis nuostabiu vasariškai gaiviu kokteiliu. Kad jis būtų skystesnis, visų pirma, galima pripilti vandens. Tuomet gausite žaliavalgišką, veganišką kokteilį, maloniai atgaivinantį ir stiprinantį kūną. Kitas būdas – įpilti pieno, taip gausite ir dalį baltymų, būtinų raumenų atsistatymui. Toks kokteilis puikiai sueis iš pat ryto lengviems pusryčiams. Na o jei kokteilį gaminate karštą vasaros dieną, tuomet į kokteilį įdėkite ledų! Gausite šaltą gaivų kokteilį, kuris tikrai atvėsins! Jei kokteilis bus per tirštas, praskieskite pienu ir turėsite tikrai puikų gėrimą.

Visi vaisiai ir uogos puikiai tinka konditerijos gaminiams gaminti. Kad ir paprasčiausiems pyragams. Į juos galima įdėti juodųjų serbentų, mėlynių, slyvų, kriaušių ar tiesiog obuolių, pjaustytų griežinėliais ir gausis nuostabus obuolių pyragas. Į pyragus galima dėti tiek pačias uogas ir pjaustytus vaisius, tiek iš jų pagamintą uogienę, bet kuriuo atveju tinkamai gaminant gausis nuostabus pyragas.

Iš daugumos vaisių ir uogų galima gaminti ir sultis arba kompotą. Juk toks įprastas yra obuolių ar slyvų kompotas ant Kūčių stalo. Nepamirškime ir sulčių. Šiais laikais yra tikrai pakankamai vietų, kur galima išsispausti sulčių. Tiesiog atvežate savo obuolių ar uogų, jums išspaudžia sultis, pasterizuoja, sandariai uždaro ir jau galite mėgautis rudens gerybėmis ar pasilikti sultis žiemos metui, kuomet jų tikrai norėsis.